63 Yıllık elektrik devi iflasın pençesinde Sözcü Gazetesi
Sozcu sayfasından elde edilen bilgilere dayanarak, SonTurkHaber.com duyuru yapıyor.
1962 yılından beri faaliyet gösteren ve Türkiye'nin en büyük inşaat projelerinde yer alan Amper Elektrik, yaşadığı mali sıkıntılar nedeniyle konkordato başvurusunda bulundu.
İstanbul 3. Asliye Ticaret Mahkemesi, şirketin başvurusunu inceleyerek 3 aylık geçici mühlet kararı alırken, şirketin mali tablolarını incelemek üzere 3 kişilik konkordato komiser heyeti görevlendirdi.
3 ŞİRKET İÇİN MÜHLET VERİLDİ
Gerçek Gündem'den Murat Beyaz'ın haberine göre mahkeme, aldığı karar ile Amper Elektrik İnşaat ve Sanayi A.Ş. ile birlikte Forend Elektrik Malzemeleri ve Dış Ticaret A.Ş. ve Protart Elektrik ve Bilişim Teknolojileri Dış Ticaret A.Ş.'nin de geçici mühletine hükmetti.

Geçici mühlet süresince şirketlerin mali yapısını yeniden düzenlemesi ve borçlarını yapılandırması bekleniyor. Mali Müşavir Halil İbrahim Alpaslan, Bağımsız Denetçi Kenan Buğa ve hukukçu Dr. Mehmet Fethi Şua konkordato komiseri olarak görevlendirildi.
100'DEN FAZLA ÜLKEYE İHRACAT YAPTI
1962 yılında kurulan ve 63 yıldır faaliyet gösteren Amper Elektrik, hem yurtiçinde hem yurtdışında önemli projelere imza attı. Şirket, bugüne kadar 1000’i aşkın projede yer aldı ve 100’den fazla ülkeye ihracat gerçekleştirdi. Sektörün öncü kuruluşları arasında gösterilen firma, Türkiye’nin en büyük kamu ve özel projelerinde tedarikçi olarak görev aldı.

Amper Elektrik’in yer aldığı projeler arasında; Cumhurbaşkanlığı Sarayı, Galataport, İstanbul Havalimanı, Akkuyu Nükleer Santrali, Çanakkale Köprüsü, Elazığ, Adana, Bursa, Bilkent, Bayraklı ve İkitelli şehir hastaneleri, Medeniyet ve İbn Haldun üniversiteleri, Atatürk Kültür Merkezi, TANAP, BOTAŞ, TPAO, Aksa Enerji, Derne Temiz Enerji, Saros RES, West Qurna ve Al Khaırat enerji santralleri, Boufarık Power Plant, Al Dabb’ıya Surface ve Kpone Termal Enerji santralleri, Roketsan Lalahan, MİT Kale Şantiyesi, çeşitli savunma sanayi tesisleri, NATO altyapı projeleri, Bakü-Tiflis-Ceyhan Boru Hattı, Kazakistan Almatı ve Türkmenistan Limanı gibi uluslararası havalimanları, TOKİ projeleri, Emlak Konut yapıları, Turkcell Veri Merkezi, Socar Tower, Marmara Entegre Kimya, Kastamonu Entegre, İskenderun Demir Çelik, Oyak Renault Otomotiv, Türkiye Şeker Fabrikaları, ÇAYKUR, Selçuk Ecza, Unilever Türkiye, Sappire AVM, Hayrat Çay Fabrikası ve Kredi Yurtlar Kurumu gibi dikkat çeken yatırımlar bulunuyor.


