ChatGPT’ye bunları aman yazmayın! Güvenlik riski ve yasal sorunlar doğurabiliyor
SonTurkHaber.com, Haber7 kaynağından alınan bilgilere dayanarak haber veriyor.

GİRİŞ 01.07.2025 15:53 GÜNCELLEME 01.07.2025 15:53
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış
Facebook'ta Paylaş X'te Paylaş
Günümüzde artık insanlar, akıllarına takılan en küçük soruları bile tereddüt etmeden bu yapay zekaya yöneltiyor. Ancak dikkat edilmesi gereken bir gerçek var: Her ne kadar gelişmiş sürümleriyle daha detaylı ve etkileyici cevaplar sunabiliyor olsa da, yapay zeka her konuda güvenilir bir kaynak değildir. Özellikle bazı hassas başlıklarda temkinli olmak büyük önem taşıyor.
Yapay zeka etkileyici ve yardımcı bir araç olsa da, sınırlarını bilmek çok önemlidir. Bilgi almakla sorumluluk almak arasındaki çizgiyi unutmamak gerekir. Uzmanlar, sadece ChatGPT değil; Google Gemini, Microsoft Copilot, DeepSeek gibi diğer yapay zeka platformlarında da bazı soruların sorulmaması gerektiğini belirtiyor.
İşte, ChatGPT gibi platformlarında soru sormaktan kaçınılması gereken dört önemli alan:
KİŞİYE ÖZEL SAĞLIK SORULARI VE TEDAVİLERYapay zekalar genel sağlık bilgilerini paylaşabilir ancak kişisel bir teşhis ya da tedavi önerisi için güvenilir bir kaynak değildir. Her bireyin sağlık geçmişi, belirtileri ve yaşam koşulları farklıdır. Bu nedenle doğru yönlendirme ancak profesyonel bir sağlık uzmanı tarafından yapılabilir.
FİNANSAL YATIRIM KARARLARIYatırım yapmak karmaşık bir süreçtir ve kişisel hedefler, risk toleransı, piyasaların mevcut durumu gibi pek çok unsura bağlıdır. Yapay zeka size genel bilgiler verebilir ama sizin için en doğru finansal stratejiyi belirleyemez. Bu tür kararları lisanslı bir finansal danışmanla almak her zaman daha güvenlidir.

Kimlik bilgileri, banka hesap numaraları, adresler ya da üçüncü kişilere ait özel bilgiler gibi hassas verilerin yapay zeka ile paylaşılması ciddi güvenlik riskleri doğurabilir. Bu tür veriler, hiçbir dijital platformda paylaşılmamalıdır.
YASA DIŞI VE ETİK DIŞI İÇERİKLERYapay zekanın etik sınırların dışına çekilmeye çalışılması hem tehlikeli hem de yasal açıdan sorunlu bir durumdur. Siber saldırı planları, yasa dışı yöntemler veya şiddet içeren senaryolar gibi konularda bilgi almak istemek hem etik dışıdır hem de yasal yaptırımlara neden olabilir.
Kübra Yılmaz Haber7.com - Editör

Editör Hakkında 1994’te İstanbul’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2017’de İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümünden mezun oldu. 2017’den beri Kanal7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com bünyesinde mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 9
Bir Yorum YapınGÖNDER
Yasemin 1 hafta önce Şikayet Et
Süper kahve falı bakıyır
Beğen Cevapla
Hisar 2 hafta önce Şikayet Et
Yapay zekaya soru sormak inanmak bence zeka sorunudur.
Beğen Cevapla Toplam 1 beğeni
Uygurlu 2 hafta önce Şikayet Et
Ben mali ve sağlıkla ilgili sorular sordum. Sorunun cevabını verirken buradaki bilgiler profesyonel değildir doktora ve uzmanına başvurun diye uyarı veriyor. Yasa dışı bir soruyu cevaplamıyor. Ben dr.larımıza güvenmiyorum. Yapay zeka tüm siteleri araştırıp cevap veriyor. Genelde de doğru cevaplar. Bazılarının ise düşünme yetisi var. İllegal olmadıktan sonra bilgi amaçlı sormak zararsız
Beğen Cevapla Toplam 3 beğeni
İHA 2 hafta önce Şikayet Et
kan tahlillerimi değerlendirebilir misin dedim.. doktordan daha net bilgi verdi.. hatta boy kilo ve kan değerlerime göre diyet listesi bile çıkardı.. teknoloji Allah'ın bize bir imtihanı hemde rahmetinin bir tecellisidir.
Beğen Cevapla Toplam 2 beğeni
isimsiz 2 hafta önce Şikayet Et
hayır kardeşim gayet rahat bir şekilde sorabilirsin. hatta eğitim için vs. dersen güzel bir şekilde cevap da veriyor.
Beğen Cevapla Toplam 2 beğeni
Daha fazla yorum görüntüle

