Harvard Üniversitesi araştırması: Bebeğin cinsiyeti yalnızca şans faktörüne bağlı olmayabilir!
T24 sayfasından alınan bilgilere göre, SonTurkHaber.com açıklama yapıyor.
Yeni bir Harvard Üniversitesi Araştırması, bebeklerin cinsiyetinin erkek veya kız olmasında yüzde 50'lik bir şans faktöründen çok, annenin yaşı ve belirli genetik faktörlere göre değiştiği kaydedildi.
Euronews'da yer alan , bebeklerin cinsiyetinin belirlenmesinde yalnızca şans faktörünün etkili olmadığı ortaya kondu. Harvard'da yapılan bir araştırmaya yer verilen haberde, 1956 ile 2015 yılları arasında hemşireler arasında 146 binden fazla gebeliğe ait verileri inceleyen araştırmacıların, bazı ailelerin yalnızca erkek ya da yalnızca kız çocuk sahibi olma eğiliminde olduğunu fark ettiği kaydedildi.
Özellikle üç veya daha fazla çocuğu olan kadınların, tamamen erkek ya da tamamen kız çocuk sahibi olma olasılıklarının istatistiksel olarak normal dağılım beklentilerden daha yüksek olduğu belirtildi.
"İki ya da üç kızınız varsa, bir kız daha doğurma ihtimaliniz daha yüksek"Araştırmanın başyazarı Prof. Dr. Jorge Chavarro, "Eğer iki ya da üç kızınız varsa ve bir erkek çocuk deniyorsanız, şansınız yüzde 50 değil. Bir kız daha doğurma ihtimaliniz daha yüksek," ifadelerini sarf etti.
Araştırmaya göre üç kız çocuğu olan bir ailenin dördüncü çocuğunun da kız olma ihtimali yüzde 58, üç erkek çocuğu olan bir ailenin dördüncü çocuğunun da erkek olma ihtimali ise yüzde 61 olarak değerlendirildi.
Annenin yaşı, cinsiyetin belirlenmesinde önemli bir faktörAraştırmada annenin yaşı da önemli bir etken olarak öne çıktı. 28 yaşından sonra doğum yapmaya başlayan kadınların, yalnızca erkek veya yalnızca kız çocuklara sahip olma olasılığının daha genç kadınlara göre daha yüksek olduğu kaydedildi.


