Murat Bardakçı İmamoğlu soruşturmasına ‘zarar gören taraf olarak’ dahil olmuş
SonTurkHaber.com, Halktv kaynağından alınan verilere dayanarak açıklama yapıyor.
İBB Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu, 18 Mart'ta dİploması iptal edilip, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın İBB'ye yönelik başlatılan "mali suçlar" soruşturması kapsamında 19 Mart'ta gözaltına alındıktan sonra, 23 Mart günü çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak Silivri Cezaevi'ne gönderildi.
İki aydır Silivri'de tutulan İmamoğlu hakkında özellikle iktidara yakın medyada ortaya atılan iddialardan bir tanesi dahi kantılanamadı. Hatta çoğu çürütülmüşken, tarihçi yazar Murat Bardakçı bugün dikkat çeken bir iddiayı paylaştı.
Geçtiğimiz yıllarda katıldığı bir televizyon programında Mustafa Kemal Atatürk'ü Samsun'a Sultan Vahdettin'in gönderdiğini iddia ederek büyük tepki toplayan Bardakçı, bugün Habertürk'teki köşe yazısında, İBB'ye yönelik yürütülen soruşturmada kendi isminin de geçtiğini duyurdu. Bardakçı, soruşturmaya "zarar gören taraf" olarak dahil olduğunu belirtti.

Murat Bardakçı köşe yazısında, İmamoğlu'nun Beylikdüzü Belediye Başkanlığı döneminde kendi ismi kullanılarak çeşitli şirketlere para aktarıldığını öne sürdü.
Bardakçı, köşe yazısında şu ifadeleri kullandı:
"Halen devam eden Ekrem İmamoğlu soruşturmasında benim de ismim geçiyor ama iddia edilen yolsuzluklara karıştığım için falan değil, İmamoğlu’nun Beylikdüzü Belediye Başkanlığı döneminde adımın kullanılarak bir şirkete para aktarılması ile ilgili olarak...
Sizleri sıkmamak için olayı ana hatları ile ve hukukî ifadeler kullanmadan anlatayım:
Soruşturma dosyasındaki belgelere göre Beylikdüzü Belediyesi 23 Kasım 2016’da bir “hizmet alımı” ihalesi açmış, ihaleyi “Dilde Eğitim, Spor, Organizasyon ve Tanıtım Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi” isimli ticarî kuruluş kazanmış ve 19 Aralık 2016’da Belediye ile sözleşme imzalamış. Sözleşmeye göre yüklenici şirket aralarında benim de bulunduğum 17 yazar ile Belediye’nin tesbit edeceği alanlarda 17 gün boyunca söyleşi programları organize edecek ve oluşturacağı kitap standında yazarların her birinin 150 adet kitabının etkinliğe katılan vatandaşlara ücretsiz şekilde dağıtılmasını sağlayacakmış ve Belediye de yapılacak bütün bu işlerin bedeli olarak, şirkete o zamanki para ile peşin 987 bin 830 lira ödemiş!
Son senelerde moda olan ve özellikle de belediyeler tarafından düzenlenen “söyleşi”, “sohbet”, “sempozyum” vesaire gibi toplantılardan hiç hazzetmem; bunlarda yeralmayı vakit kaybı olarak görürüm ama nerede ise hemen her gün bir yerlerden mutlaka davet gelir!
Kısaca söyleyeyim: Şimdiye kadar böyle hiçbir etkinliğe katılmadım!
Soruşturma dosyasındaki bilgiler bunlardan ibaret değil. Yazarlar ile ilgili ihalede öngörülen işlerin hiçbiri yapılmadığı halde yapılmış gibi gösterildiği, “Dilde Eğitim, Spor, Organizasyon ve Tanıtım Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi”ne 987 bin 830 lira ödendiği, Belediyenin daha sonra ödemenin sehven, yani yanlışlıkla yapıldığı iddia ederek konuyu örtbas etmeye çalıştığı söyleniyor ve “Şirket ise deşifre olmasının ardından firmanın adını değiştirerek Yeni Fikir Eğitim Limited Şirketi yapmış ve hâlen de Beylikdüzü ve İBB’den iş almaya devam etmektedir” deniyor. Dosyada şirketin isim değişikliği ile ilgili belgeler de yeralıyor ve hem eski hem yeni şirketin vergi kimlik numaralarının aynı olmasına dikkat çekiliyor."


