Norveç veya Japonya değil: İşte dünyanın en güvenli ülkesi Sözcü Gazetesi
Sozcu sayfasından alınan verilere dayanarak, SonTurkHaber.com duyuruda bulunuyor.
Güvenlik, hepimiz için önemlidir ve yaşam kalitesini doğrudan etkileyen bir faktördür. Fakat bazı şehirler özellikle büyük metropoller, bu güven duygusunu ciddi şekilde zedeliyor. Örneğin Londra’da telefon kapkaççılığı ve yankesicilik olaylarının artması, birçok kişiyi daha güvenli ülkelere taşınmayı düşünmeye itiyor.
DÜNYA NÜFUSUNUN ÜÇTE BİRİ GECE DIŞARIDA YÜRÜMEKTEN KORKUYORBirleşmiş Milletler tarafından yayımlanan verilere göre dünya nüfusunun yaklaşık üçte biri, geceleri tek başına yürürken kendini güvende hissetmiyor. Bu endişe verici tabloyu daha ayrıntılı ele alan Quick Loan isimli finans platformu, dünya çapında yaptığı analizle en güvenli ülkeleri sıraladı. Sonuçlar ise oldukça şaşırtıcı: Geleneksel olarak güvenli kabul edilen İskandinav ülkeleri bu kez ilk sırada yer alamadı.
BİRLEŞİK ARAP EMİRLİKLERİ GÜVENLİKTE ZİRVEDEYüzde 100'lük Yaşam Güvenliği skoru ile listenin zirvesine yerleşen ülke Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) oldu. Dubai ve Abu Dabi gibi modern şehirleriyle öne çıkan BAE, yalnızca turistik değil, aynı zamanda kalıcı yaşam açısından da cazip bir seçenek haline geldi. Suç oranlarının son derece düşük olduğu ülkede, birçok kişi kapısını kilitleme ihtiyacı bile duymuyor. Bu durum öyle yaygın ki, CID Müdürü Tuğgeneral Halil İbrahim El Mansuri, vatandaşlara evlerini ve değerli eşyalarını koruma konusunda uyarıda bulunmak zorunda kaldı.
BAE’nin hemen ardından, yüzde 97’lik güvenlik puanıyla Asya’nın finans merkezi Singapur geliyor. Bankacılık altyapısıyla öne çıkan Singapur, istihdam olanaklarının fazlalığı ve kamu düzenine olan yüksek sadakat sayesinde düşük suç oranlarını sürdürüyor.
Avrupa kıtasının en güvenli ülkesi ise İzlanda. Yüzde 94’lük güvenlik skoru ile üçüncü sırada yer alan ülke, güçlü sosyal güvenlik ağı, topluluk bilinci ve gençlik politikalarıyla huzurlu bir yaşam sunuyor.
İLK 10’DA KİMLER VAR?Araştırmada ilk 10'a giren diğer ülkeler ise şöyle sıralanıyor:
4. Tayvan
5. Japonya
6. Slovenya
7. İsviçre
8. Çek Cumhuriyeti
9. Danimarka
10. Hollanda
Avrupa ülkeleri listenin geri kalanında büyük ölçüde hakimiyet kurarken, Asya’dan gelen güçlü temsilciler de dikkat çekiyor.


