NUN Okullarından YKS ve IB’de büyük başarı
SonTurkHaber.com, Sabah kaynağından alınan verilere dayanarak bilgi yayımlıyor.
NUN Okulları, 2025 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ve Uluslararası Bakalorya (IB) Diploma Programı sonuçlarıyla akademik alandaki güçlü duruşunu bir kez daha ortaya koydu. Bu yıl YKS'de farklı puan türlerinde Türkiye 2.'si, Türkiye 8.'si ve Türkiye 303.'sü gibi önemli onlarca derece elde edilirken, IB Diploma Programı'nı başarıyla tamamlayan çok sayıda öğrenci de yüksek puan ortalamalarıyla dünyanın önde gelen üniversitelerinden kabul aldı. YKS'de Türkiye 2.'si olan ve Hukuk alanında eğitim almaya hazırlanan NUN Okulları öğrencisi Erol Sivayuşoğlu, Uluslararası Hukuk alanında çalışmayı; alacağı hukuk eğitimiyle güncel meseleleri küresel bir perspektifle ele alarak insan hak ve hürriyetleri konusunda katkı sunmayı hedefliyor. Sınava hazırlık sürecine dair soruları yanıtlayan Erol, "İlgimi çeken ve ihtiyaç hissettiğim alanlarda okumalar yaptım. Hocalarımla ve mentörlerimle insanlığın temel soru ve sorunlarını tartışma fırsatı buldum, bilgi birikimlerinden yararlandım. Akademik çalıştaylara katılarak fikirlerimi sınadım, farklı görüşlerle karşılaşarak ufkumu genişlettim" şeklinde cevap vererek NUN'da kazandığı iyilik ahlakını gelecekte bulunacağı her ortama gururla taşıyacağını belirtti.

TUTKU DÜZEYİNDE İLGİ
YKS'de Türkiye 303.'sü olan Mahmut Bera Tekiner ise NUN'un sosyal, kültürel ve entelektüel ortamının kendisini nasıl dönüştürdüğünü şu sözlerle anlattı: "Parçası olduğum tiyatro gösterileri, seslendirme görevleri, musiki icraları, okul camisinde üstlendiğim sorumluluklar ve bilhassa ilgi duyduğum edebiyat ve tarih derslerinde yürütülen zengin tartışmalar; sosyal bilimlere karşı içimde tutku düzeyinde bir ilgi doğurdu." Mahmut Bera, geleceğe dair hedefini ise şöyle ifade etti: "Türkiye'nin medeniyet derinliğini keşfetmek ve bunu bugünün ve yarının dünyasına taşımak istiyorum."

DÜNYA ÜNİVERSİTELERİNE UZANAN BAŞARI HİKÂYELERİ
NUN Okulları'nda uygulanan özgün eğitim programı, öğrencilerin akademik gelişimlerini karakter eğitimiyle birlikte ele alan bütüncül bir yaklaşıma dayanıyor. Eşzamanlı takip edilen ve akademik çerçeveyi de oluşturan IB Diploma Programı; sorgulama temelli, disiplinlerüstü ve kavramsal öğrenmeyi esas alıyor, öğrencilerin üst seviye akademik beceri ve entelektüel derinlik kazanmalarını, kültürlerarası anlayış geliştirmelerini ve toplumsal sorumluluk bilinciyle hareket etmelerini destekliyor. 10 yıldır başarı çıtasını istikrarlı şekilde yükselten NUN Okulları mezunları, bu yıl da dünyanın önde gelen üniversitelerinden kabul aldı. Dartmouth College, University of California Berkeley, Imperial College London, University College London, King's College London, University of Manchester, Bocconi University, University of Edinburgh, University of Amsterdam, Eindhoven University of Technology, University of Bristol, KU Leuven gibi birçok seçkin yükseköğretim kurumu, NUN öğrencilerinin kabul aldığı üniversiteler arasında yer aldı.

IB Diploma Programı'nda üstün başarı göstererek Edinburgh Üniversitesinden kabul alan NUN Okulları öğrencisi Nurülhüda Şahin, "IB ve YKS süreçleri fazlasıyla stresli ama bir o kadar da birlik ve dayanışma duygumuzu güçlendiren süreçlerdi. Aynı zamanda IB Diploma Programı'nda aldığım dersleri sevmem ve öğrendiğim konulara merak duymam üniversite hazırlık sürecini sadece sınavlar, notlar ve akademik stresten ibaret bir dönem değil, bilgi birikimimi zenginleştirdiğim ve akademik düzeyde makale yazma becerilerimi geliştirdiğim bir deneyim hâline getirdi benim için" diyerek sürecin besleyici yönlerine işaret etti.

UÇAK MOTORU GELİŞTİRECEK
Dartmouth College'dan burslu kabul alan NUN Okulları öğrencisi Ömer Güllüoğlu ise Makine Mühendisliği alanında eğitim görecek. İleride uçak motorlarının geliştirilmesi alanındaki çalışmalarda yer almayı hedefleyen Ömer, 11. sınıftayken İstanbul Teknik Üniversitesinden Serdar Bilir'in mentörlüğünde yürüttüğü akademik makale çalışmasıyla dikkat çekmişti. NUN Okullarının bu yıl mezun olan öğrencilerinden Nurülhüda Abdurrahman, YKS ve IB Programı'nda gösterdiği üstün başarıyla döneminin en yüksek puanını alan öğrencilerden biri oldu.

Biyokimya ve moleküler genetik alanlarına ilgi duyan Nurülhüda Abdurrahman, IB Diploma Programı süresince özellikle biyoloji ve kimya alanlarında tezler hazırladı. NUN Okullarında yürütülen genetik kulübü faaliyetlerinde ve araştırma ekiplerinde aktif rol aldı. Nurülhüda, Manchester Üniversitesinden Biyokimya, King's College Londondan Moleküler Genetik ve Edinburgh Üniversitesinden Biyolojik Bilimler alanlarında kabul aldı.

Çizim ve tasarım alanında yeteneği olan ve bu yeteneğini NUN Okulları'nda farklı platform, etkinlik ve çalışmalarla geliştirme imkânı bulan Ayşe Sena Erdem ise; İtalya, İngiltere ve Katar'dan animasyon, tasarım, illüstrasyon, sanat yönetmenliği ve görsel tasarım alanlarından kabuller aldı. İngiltere'nin sanat ve tasarım alanındaki önemli üniversiteleri University of the Arts London ve Manchester Metropolitan Universityden de kabul alan Ayşe Sena, tercihini illüstrasyon ve animasyon alanında özgün çalışmalar yapabilmek yönünde kullandı. Dijital çizim alanındaki yetkinlik ve yeteneklerinden dolayı bu alanı seçti. SABAH


