İBB ye 3. dalga operasyonla ilgili yeni detaylar
Haber Global sayfasından alınan verilere göre, SonTurkHaber.com bilgi veriyor.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Medya A.Ş. ve Kültür A.Ş.'de yapılan usulsüz ihalelere ilişkin soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında 22 kişi gözaltına alındı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca Medya A.Ş. ve Kültür A.Ş.'de usulsüz ihaleler düzenlendiği ve rüşvet elde edildiği iddialarına ilişkin soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında İBB Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Taner Çetin, İBB Halkla İlişkiler Müdürü Serap Karay, İBB Halkla İlişkiler Müdür Yardımcısı Mustafa Karaoğlu, Çeşme Belediye Başkan Yardımcısı Onur Gülin'in de bulunduğu 22 şüpheli gözaltına alındı.
Soruşturmada, Ekrem İmamoğlu ile Beylikdüzü Belediye Başkanlığından itibaren irtibatlı olan Taner Çetin'in, Medya A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı tutuklu şüpheli Murat Ongun'a bağlı olarak Medya A.Ş ve Kültür A.Ş'de karıştığı eylemlere ilişkin inceleme yapıldı. Çetin'in kendisine yakın şirketler üzerine ihaleler organize ettiği, ihaleleri alan şirketlerden "rüşvet" alarak maddi menfaat sağladığı ve bu menfaatlerle mal varlıkları edindiği belirlenmişti.
Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından soruşturma dosyasına sunulan bilgilere göre, Çetin'in, söz konusu satın almalarında ödemeleri doğrudan Medya A.Ş ve Kültür A.Ş'den iş alan firmalara yaptırdığı belirlendi. Şüpheli Taner Çetin'in karıştığı adrese teslim ihale ve bu ihalelerden rüşvet alınması süreçlerinde yer aldığı tespit edilen, suç tarihinde İBB personeli, şirket temsilcisi ve şirket çalışanı olan 22 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilmişti.
Gözlatına alınan şüpheliler bazılarının, Hakan Sayıl, Hüseyin Kum, Faruk Ceyhan, Noyan Kırmızıgül, Engin Gönül, Fatma Ebru Çınar, Ahmet Rıdvan Murat, Berrin Süzen, Dilek Demir, Nihat Kolaber, Fikri Murat Demir, Bülent Kütük, Arzu Can, Aslı Siyahgül, Savaş Can,Çağaray Takaoğlu, Mehmet Yusuf Yosunkaya, Musa Özışık olduğu öğrenildi.
YENİ DETAYLARİddiaya göre Taner Çetin, kendisine yakın şirketler üzerine ihaleler organize etti, ihaleleri alan şirketlerden rüşvet olarak maddi menfaat temin etti ve bu paralarla kendisine ev ve araba satın aldı.
MASAK tarafından dosyaya sunulan bilgilere göre Taner Çetin, söz konusu satın almalarında ödemeler direk Medya A.Ş. ve Kültür A.Ş.’den iş alan firmalara yaptırıldı; yine bu şirketlerden Medya A.Ş. ve Kültür A.Ş.’nin başkaca personellerine para gönderildiği tespit edildi.
Taner Çetin’in karışmış olduğu "adrese teslim ihale" ve "bu ihalelerden rüşvet alınması" iddialarıyla ilgili olarak yaklaşık 20 kadar İBB personeli, şirket temsilcisi ve şirket çalışanı operasyon kapsamında gözaltına alınmıştı.


