Libaridian İstanbul’da Agos
SonTurkHaber.com, Agos kaynağından alınan bilgilere dayanarak haber veriyor.
1991-1997 arasında Ermenistan Cumhurbaşkanı Levon Ter Petrosyan’ın kıdemli danışmanı, Dışişleri Bakanı’nın başyardımcısı ve Ulusal Güvenlik Konseyi Sekreteri olarak görev yapan Gerard J. Libaridian “Ermenistan Türkiye İlişkileri” başlıklı kitabının Türkçe yayınlanması vesilesiyle İstanbul’da olacak ve bir söyleşiye katılacak.17 Mayıs Cumartesi günü HDV Havak Salonu’nda saat 15.00-17.00 arasında gerçekleşecek etkinliğin dili İngilizce. Türkçe simultane çeviri imkanı da olacak. Moderatörlüğünü Nesrin Uçarlar’ın yapacağı etkinlikte Gerard J. Libaridian ve Barçın Yinanç konuşmacı olarak yer alacak.
Gerard J. Libaridian, emekli tarihçi ve diplomattır. Modern Ermeni tarihi ve çağdaş siyaset üzerine dersler verdi, kitaplar ve makaleler yazdı. Zoryan Çağdaş Ermeni Araştırma ve Dokümantasyon Enstitüsü’nün (Cambridge, Massachusetts, 1982) kurucularındandır ve 1990’a kadar Enstitü’nün müdürlüğünü yapmıştır. 1983-1988 arasında Armenian Review dergisinin editörlüğünü yürüttü. 1991-1997 arasında Ermenistan Cumhurbaşkanı Levon Ter Petrosyan’ın kıdemli danışmanı, Dışişleri Bakanı’nın başyardımcısı ve Ulusal Güvenlik Konseyi Sekreteri olarak görev yaptı. 2001-2012 arasında Ann Arbor’daki Michigan Üniversitesi’nde Alex Manoogian Modern Ermeni Tarihi Kürsüsü’nde çalıştı.
Gerard J. Libaridian’ın 1978-2017 arasında yazdığı makalelerden, yaptığı konuşmalardan ve röportajlardan oluşan kitap, Ermenistan ve Türkiye devletleri arasındaki ilişkiler ve müzakere süreçleri kadar Ermeni ve Türk halkların ve akademisyenlerin ilişkilerini de kapsamlı bir şekilde ele alıyor. Libaridian, geçmişin yeniden tahayyül edilmesi, bugünün ve geleceğin yeniden tasavvur edilmesine ilişkin öneriler sunarken, Ermeniler ile Türkler arasındaki meselelerin kökenlerini ve meselelerin çözümünü zorlaştıran algıları, önyargıları ve akademik yaklaşımları sorunsallaştırıyor. Ermenistan’ın ve Ermenilerin tarihte oynadığı rolü ve bugün oynayabileceği rolleri, Türkiye’nin resmi tarih yaklaşımının dayattığı sınırları ve iki ülke arasında kurulmuş ve kurulabilecek köprüleri eleştirel ve yapıcı bir yaklaşımla ele alıyor.
if (!$ISMOBILE) : ?>
include(__DIR__.'/320x100.php');?>

