Gerizakalı hakaretiyle eleştirilerin hedefi oldu: Yusuf Tekin in nasıl profesör ve rektör olduğu tekrar gündem oldu
Halktv sayfasından alınan bilgilere göre, SonTurkHaber.com açıklama yapıyor.
Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavında, 544 okuldan 719 öğrencinin tüm soruları doğru yanıtlayarak 500 tam puan alması tartışma yarattı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, LGS hakkındaki iddialara yanıt verdi ve “Geri zekalıya anlatır gibi tane tane anlatıyoruz. Ama yetinmiyorlar, hâlâ devam ediyorlar” dedi.
Bu ifadeleri nedeniyle tepki toplayan Bakan Tekin hakkında Ekrem İmamoğlu'nun sözleri de sosyal medyada yeniden gündem attı. İmamoğlu "Bu ülkede nasıl profesör olunur?" diyerek Tekin'in akademik kariyerini anlatmıştı.
"Beş yıl doçentlik görevinde kalmalı. 5 yıl doçent kalmayan Yusuf Bey sonra profesör oldu. Rektör olmak için 3 yıl profesör kalması lazım ama Yusuf Bey sonra rektör oldu. Pat diye profesör, pat diye rektör oldu. 48 saatliğine kararname yayınladı. 48 günlük profesör, rektör oldu. Sonra kararname geri çekildi. Bunlar kararname çocukları."
LGS skandalında Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ağzını bozdu
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 2002’de doktorasını tamamlayarak Gaziosmanpaşa Üniversitesi’ne öğretim üyesi olarak atandı. 2007’de aynı bölümde doçent oldu. 2009’da Polis Akademisi Başkanlığı Güvenlik Bilimleri Fakültesi’ne atandı.
LGS skandalı büyüyor CHP'li Özçağdaş duyurdu! "LGS soruları orjinal PDF ile sınav sırasında paylaşıldı"
Profesörlük için 5 yıl doçentlik şartı bulunmasına rağmen Tekin bu süreyi tamamlamadan profesörlük unvanını aldı.
Tekin, 2011’de de Gençlik ve Spor Bakanı Yardımcılığına atandı. 2013’te Milli Eğitim Bakanlığı müsteşarlığına getirildi. 2018’de Türkiye’nin cumhurbaşkanlığı sistemine geçmesiyle müsteşarlık makamı kaldırılınca Tekin, akademisyenliğe geri döndü ve Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’ne profesör olarak atandı.
Tekin’in akademisyenliğe döndüğü dönemde rektörlük için ‘en az üç yıl profesörlük yapma’ şartı vardı.
13 Eylül 2018’de, cumhurbaşkanı kararnamesiyle bu şart kaldırıldı. O kararnamenin hemen ardından Tekin, 15 Eylül 2018’de yani 48 saat sonra Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi rektörü olarak atandı.
Tekin atandıktan sonra rektör olabilmek için 3 yıl profesör olma şartı yeniden getirildi.
Tekin, eğitim bakanlığına atanana kadar da aynı üniversitede rektör olarak görev yapıyordu.
Çalıştığı üniversite profesörlük ilanı çıkmak üzereyken 2011 yılında bürokrasiye geçtiğini anlatan Tekin, şöyle konuşmuştu:
"2018 yılında müsteşarlığın kaldırılması sebebiyle benimle ilgili daha önce çalıştığım üniversiteye çıkan ilan üzerine profesörlük kadrosuna başvurdum, profesör olarak atandım. Yani yasa, kararname benim için falan değiştirilmedi. Ben değiştirilen kararnameden sonra rektör olarak atandım. Bunu bir defaya mahsus söylüyorum."


