Kar tanelerinden bile daha beyaz oluyor! Fayans araları ve derzleri temizlemenin en kolay yolu meğer buymuş
Haber Global sayfasından alınan verilere göre, SonTurkHaber.com bilgi veriyor.
Evlerimizin banyo ve mutfaklarında yer lan fayansların ara kısımlarında görünen derzler normalde beyaz olsa da aman içerisinde kirlenerek beyazlıklarını kaybedebilir. Sararma ve kararmalara maruz kalan derz aralarını etkili şekilde temizlemek için deterjanlar ise çoğu zaman etkisiz kalır. Bu gibi durumlarda doğal yöntemlerden yardım alabilirsiniz.
Temizlik önerileri içerisine karşımıza çıkan fayans ve derz temizliğinin püf noktası olan doğal yöntemler ile bu kirlerden kolayca kurtulabilirsiniz. İşte fayans ve derz aralarını kar tanelerinden bile daha beyaz hale getirmenin püf noktası olan doğal yöntemler:
Sirke ve karbonat: Doğal bir asidik olan sirke ile beyazlatıcı özelliğe sahip karbonatın bir araya gelmesi fayans aralarında bulunan derzlerdeki lekeleri kolayca gidermeyi sağlar. Bu yöntemden yardım almak için ilk olarak yüzeye bolca karbonat serpin. Ardından üzerine beyaz sirke dökün ve köpürmesi için 10 dakika kadar bekleyin. Bekleme süresinin sonunda fayans ve derz aralarını bir fırça yardımıyla temizleyebilirsiniz.
Limon ve tuz: Doğal parlatıcı ve temizleyici limonun aşındırıcı güce sahip tuz ile birlikte kullanılması da fayans ve derz aralarını temizlemeye yardımcı olur. Bu yöntemden yardım almak için bir sprey şişesine 1 limonun suyunu ve 2 yemek kaşığı tuzu ekleyin. Üzerine bir çay bardağı su ekleyip karışım homojen hale gelene dek karıştırın. Elde ettiğiniz karışımı fayans aralarındaki derzlere püskürtün. Birkaç dakika bekledikten sonra bir süngerin sert kısmı ile ya da fırçayla temizleyebilirsiniz.
Diş macunu: Zaman içinde kararmaya başlayan fayans arasındaki derzleri diş macununun etkili beyazlatma özelliği ile ilk günkü haline döndürebilirsiniz. Bu yöntemi uygulamak için diş macununu derzlere sıkın ve iyice yayın. 15 dakika kurumasını bekledikten sonra eski ve kullanılmayan bir diş fırçasını ıslatıp lekelerini fırçalamaya başlayabilirsiniz. Son olarak nemli bir bezle yüzeyi temizlemek yeterli olacaktır.


