Karpuzun üzerinde o belirti varsa aman tüketmeyin! Kimse asıl gerçeği bilmiyordu
SonTurkHaber.com, Haber7 kaynağından alınan bilgilere dayanarak bilgi yayımlıyor.

GİRİŞ 08.07.2025 14:11 GÜNCELLEME 08.07.2025 14:11
İlk Yorum Yapan Sen Ol
Facebook'ta Paylaş X'te Paylaş
Yaz aylarının en çok tüketilen meyvelerinden biri olan karpuz, ferahlatıcı etkisiyle sofraların vazgeçilmezi. Ancak doğru seçilmediğinde, sağlığınızı tehdit edebilir. Özellikle dış yüzeyinde görülen bazı işaretler, karpuzun doğal olmadığını ve potansiyel olarak zararlı olabileceğini gösteriyor. İşte, dikkat edilmesi gereken 4 önemli uyarı:
1.KABUĞUNDAKİ DELİKLERKarpuzun üzerinde küçük delikler fark ederseniz, bunları böcek işi sanmayın. Bu delikler genellikle dışarıdan enjekte edilen maddelerin izleri olabilir. İğneyle müdahale edilen karpuzlar hem hızla bozulur hem de tüketildiğinde sağlık sorunlarına yol açabilir.
Normalden fazla olgunlaşmış karpuzlar bazen acımsı bir tat verir. Bu durum, meyvenin büyüme sürecinde hormon ya da kimyasal destekle yetiştirilmiş olabileceğinin işareti olabilir. Bu tür karpuzlar sindirim sorunları ve gıda zehirlenmesine yol açabilir.

Karpuzun içinde tehlikeli seviyede nitrat olup olmadığını anlamak için basit bir test yapabilirsiniz. Küçük bir dilimi su dolu bir bardağa bırakın. Su pembe veya kırmızıya dönüyorsa, bu karpuzun nitrat oranı yüksek demektir ve tüketilmemelidir.
4.AĞIRLIĞINA VE KABUK YAPISINA BAKINHer parlak ve düzgün görünümlü karpuz sağlıklı olmayabilir. Karpuz alırken elinize alın ve tartın. Beklediğinizden ağır geliyorsa bu, meyvenin olgun ve sulu olduğunun işaretidir. Hafif karpuzlar ise genellikle içi boş, tatsız ya da olgunlaşmamış olabilir.
Kübra Yılmaz Haber7.com - Editör

Editör Hakkında 1994’te İstanbul’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2017’de İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümünden mezun oldu. 2017’den beri Kanal7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com bünyesinde mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
GÖNDER


